Како да Купувате


eBar.mk Ви нуди во неколку едноставни чекори да извршите сигурно купување

Чекор 1:  Кошничка
избор на саканите производи вршите со клик на копчето Во кошничка. Во шопинг кошничка се наоѓа секој производ кој Вие сте го избрале, таму можете да ја смените количината или да го избришете производот и преку копчето ажурурај да ја потврдите таа промена. Од тука можете да продолжите со купување или да одите на плаќање. Доколку имате купон за попуст или вредносен ваучер, кодовите ги заведувате пред да продолжите кон плаќање. За брз преглед на вашата кошничка можете да го користите паѓачкото мени кое се наоѓа во горниот десен агол од секоја страна на е-продавницата.

Чекор 2:  Најава
За да продолжите понатаму во системот за наплата, морате да се најавите. Ако сте веќе најавени овој чекор автоматски се прескокнува. Доколку првпат ја посетувате нашата е-продавница и немате свој профил, прво ќе треба да се регистрирате.

Чекор 3:  Детали за Плаќање
Системот деталите за плаќање автоматски ги превзема од Вашиот кориснички профил, меѓутоа доколку сакате да смените податоци во смисол на кого да гласи фактурата можете тоа да го направите во овој чекор.

Чекор 4:  Детали за Испорака
Системот адресата на испорака ја превзема од Вашиот кориснички профил, сепак доколку сакате можете да ја променмите адресата на испорака во овој чекор.

Чекор 5:  Начин на Испорака

eBar.mk Ви нуди повеќе типови за испорака кои можете да ги погледнете тука , во овој чекор го одбирате типот на испорака кој највеќе ви одговара.

Чекор 6:  Начин на Плаќање
Доклку одбраните артикли ги нема на залиха и во  барана количина, нема да ви се појави овој чекор и веднаш ќе бидете редиректирани на испраќање на нарачка по што приоритетно ќе ве контактираме, доколку пак ги има во овој чекор ќе може да одбрете два типа на плаќање:


Кредитна / Дебитна картичка (Cpay)
Ве носи на сигурносна страница за плаќање на cPay, каде ги внесувате Вашите доверливи податоци од кредитната картичка.

Про-Фактура (Банкарски Трансфер)
Овој начин на плаќање го третираме како преднарачка за физички лица односно про-фактура за правни лица, автоматски се испраќа e-mail со инструкции за плаќање преку банка, по што следи дополнителна проверка од наша страна за конечна потврда од нарачателот. Со пoтврдување на реализраното плаќање од банката или од нарачателот (со испратен документ за реализирано плаќање од банката) на support@ebar.mk , ја испорачуваме нарачката.

Чекор 7:  Конфирмација

Во овој последен чекор ги добивате сите потребни информации за вашата нарачка и со клик на копчето потврди ја конфирмирате Вашата нарачка.

 

UNIbank Diners credit_card MasterCard SecureCode Verified by Visa