Услови за користење


eBar.mk врши продажба на алкохолни пијалоци преку својата е-продавница исклучиво на лица постари од 18 години.

 • должност на доставувачот е да побара исправа за идентификација од нарачателот за да го утврди идентитетот и возраста на нарачателот.

Работно Време

Во согласност со Законот за Tрговија ebar.mk е должен да ги почитува обврските кои произлегуваат од овој закон, па според тоа:

 • ebar.mk врши испорака на алкохолни пијалоци преку својата е-продавница од понеделник до сабота
 • од 01.Октомври до 30.Април во периодот од 11:00 до 19:00 часот
 • од 01.Мај до 30.Септември во периодот од 11:00 до 21:00 часот
 • интрнет продавницата не работи во неделите и за државните празници
 • сите нарачки направени вон горенаведеното работно време ќе се третираат како да се направени во 11:00 часот, следното отварање на е-продавницата како време кога е настанат прометот, после кој ќе се изврши исорака на стоките.

Плаќање

 

Со цел  дополнителна превенција од злоупотреба, eBar.mk  количините во е-продавницата ги држи нереално на  минимум.

Опцијата плаќање ќе ви биде достапна само во случај кога количините од нарачката ќе ги има на залиха, во спротивно ќе можете да испратите само резервација за бараните количини по што ќе ве контактираме за проверка на нарачката во период на горенаведеното работно време.
 

Сите цени се иразени со ДДВ и можат да бидат во денари или во евра. Цените кои ќе бидат во евра при плаќањето ќе се конвертираат во денари по курс

61,8о mkd / 1eur.

 

Плаќањето можете да го направите на два начина, преку избор на плаќање и тоа:

 • Cpay (платежна картичка MasterCard, Visa) - од нашата страница ќе бидете редиректирани на сигурната страница на Casys каде ќе можете безбедно да го извршите вашето плаќање.
 • Банкарски Трансфер - по испаќање на вашата нарачка ќе добиете профактура со сите потребни детали за плаќање преку банка. Доколку плаќате преку e-banking, во интерес на времето можна опција е да ни испратите конфирмација од банката за вашето плаќање во спротивно ќе чекаме банката да го направи истото па да отпочне процесот на испорака.

Рекламации

 • Доколку производот Ви е испорачан оштетен и имате забелешки во поглед на квалитетот на производот Ве молиме да се обратите до производителот и доколку истиот дозволи производот ќе Ви биде заменет.
 • Доколку не по наша вина сакате да го вратите производот и да Ви се вратат парите, во тој случај од крајниот износ што сте го платиле ќе Ви биде одбиен трошокот за испорака и во тој случај  должни сте производот да го чувате неоштетен, неупотребуван, во оригиналното пакување заедно со приложените документи.
 • Без оглед на тоа од кои причини сакате да го замените или вратите производот, треба претходно да ни доставите писмена изјава во која ќе ја наведете Вашата причина на e-mail адресата: support@ebar.mk

Испорака

 • повеќе околу типовите на испорака кликни тука

 

Благодариме.

eBar.mk

Хорекафорс дооел
Сава Ковачевиќ бб
1000 Скопје 
Тел. 02/ 3 22 54 56 
е-пошта: support@ebar.mk

 

 

UNIbank Diners credit_card MasterCard SecureCode Verified by Visa